Goya Fringe 2017 modeller på Jæren

Vi har mottatt en veldig positiv tilbakemelding fra Trygve Stensland i Stavanger som er strålende fornøyd med sine nye Goya Fringe 2017 modeller.

Trygve Stensland har seilt på Jæren i over 25 år og har ellers seilt Hells Gate Geraldton, Gnaraloo, Margeret River, Punta san Carlos, Mauritius, Topocalma (Chile), Barbados, Pozo og Klitmøller. Han har i de siste årene brukt Neilpryde The Fly og Zone, men har også vært innom Simmer Icon. I år slo han til på Goya sin Fringe 2017 modell og her er tilbakemeldingen fra testing av 4.7 og 4.2 i klassiske down-the-line forhold på Jæren. Trygve er ikke sponset av Goya og påstår selv å være dønn ærlig i sin tilbakemelding.
 
Goya Fringe 2017:
Ved rigging fulgte jeg oppskriften som er beskrevet i manualen. Jeg trakk først nedhal til akterliket ble løst frem til markøren (svart prikk). Deretter trakk jeg 1-3 cm uthal. Dette fungerte perfekt. Jeg strammet spilene et par omdreininger, men passet på at spilene ikke ble S-formet, for da er spilen for stram og seilet får en unaturlig form. Jeg vil anbefale at du leser manualen før du rigger.
 
4.7 Fringe ble først prøvd i sør-østlig og råsete vind på Refsnes på Jæren. Vindstyrken variert fra 6 til 14-15ms, og jeg var spent på om jeg kom til å merke at seilet gir «lift» og god «bottom end power» slik som Jason Diffin forklarer i promo-videoen. Videre tenkte jeg at god «bottom end power» sannsynligvis kommer til å gå utover muligheten for å sette seilet i «nøytral» ved bølgeriing og «top-turns". Det viste seg fort at seilet leverte som lovet. Jeg kom fort på plan og da vindstyrken økte på i råsene så dro det meg fremover på plan uten å rykke eller «flappre» i topp-liket. Dette ga meg følelsen av å seile med et slags automatgir. Seilet ga fantastisk «lift», uten å rive deg avgårde slik som «power» seil ofte gjør. Veldig behagelig og utrolig effektivt. 
 
Det er helt klart det mest stabile seilet jeg har prøvd og jeg ble overrasket over hvor «lydløst» det var da det blåste som mest. Ved «down-the-line» riing ble seilet fort «nøytralt» i «cut-back´en». Bølgene var ca. skulderhøye og det var ingen problem å dra igjennom skummet og bølgene på vei ut igjen takket være godt drag. Seilet er merkbart lettere en Neilpryde The Fly 2016. Dette merkes allerede ved første jibb og det minnet meg litt om første gang jeg prøvde en karbon mast. All håndtering av riggen blir så mye lettere.
 
Den virkelige testen kom på søndag (25. september 2016) da Refsnes dro til med 4.2 føre fra sør og hode-høye super rene bølger. Vinden var mer stabil og igjen fulgte jeg manualen for ned- og uthal. 4.2 Fringe oppførte seg likt 4.7’en og hadde nok trykk og «lift» når du trengte det, og ble helt nøytral ved «cut-backs». Allikevel hadde seilet nok power da jeg trengte det. For eksempel da jeg måtte justere «bottom-turn’en» til en smule skarpere, så var det bare å trø brettet litt ekstra og gi gass med bakerste hånd. Så hvis «timingen» og «pointingen» er litt feil så kan du fremedeles justere sving-radiusen uten problem slik at du treffer den seksjonen av bølgen du ønsker. Det var herlig å litt å gå på… Igjen syntes jeg at kombinasjonen mellom «power» og «nøytralitet» var helt optimal. For «aerials» og «killer loop» så er seilet så lett og manøvrerbart at jeg vil påstå at dette aldri har vært enklere.
 
Så, kombinasjonen av akkurat passe kraft og evnen til å bli nøytral når du trenger det, kombinert med lav vekt og stabilitet i mye vind, gjør at jeg ikke kan si annet enn «løp og kjøp». Til slutt vil jeg også anbefale å se promo-videoen til Goya: https://vimeo.com/172456791.
Lykke til!
 
 
Alle foto; Trond Erik Stensland

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift